Mama și copilul
Mama și copilul
Un proiect de lege care vizează creşterea cuantumului indemnizaţiei pentru mame a trecut de Camera Deputaților.

Potrivit proiectului de lege, cuantumul minim al indemnizaţiei lunare pentru mame nu poate fi mai mic decât 60% din salariul minim brut pe ţară garantat în plată, spune deputatul de Alba, Alin Ignat.

De asemenea, cuantumul maxim al acesteia nu poate depăşi valoarea de 12.000 lei, adică de patru ori valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată (față de maximul de 8.500 de lei cât este în prezent), scrie alba24.ro.

„Dacă vorbim de indemnizaţia minimă de creştere a copilului, calculul acestei indemnizaţii se face prin înmulţirea unui coeficient de 2,5 cu indicatorul social de referinţă. (…) Am considerat că trebuie totuşi să raportăm această indemnizație minimă la un indicator care are o evoluție de la an la an și anume salariul minim. Şi atunci propunem o metodă de calcul care presupune aplicarea unui procent de 60% din salariul minim pe economie. Aşadar, dacă este să aplicăm la salariul minim actual, de 3.000 de lei, indemnizaţia minimă ar ajunge la un cuantum de 1.800 de lei, în loc de 1.495 de lei”, a spus deputatul de Alba, Alin Ignat.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Citește și:

Indemnizație lunară pentru bunicii care au grijă de nepoții cu părinți plecați peste hotare

Ministrul Muncii, Gabriela Firea, anunță acordarea indemnizației pentru tineri în valoare de 2500 de lei. Cine poate beneficia de aceasta

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.