Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență prin care se acordă părinților aflați în concediu de creștere a copilului un stimulent de 1.500 de lei, dacă aceștia aleg să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de șase luni a copilului, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.

Noul stimulent îl înlocuiește, în acest caz, pe cel de 650 de lei aplicat în prezent.

Ce prevede noua ordonanță, potrivit Ralucăi Turcan:

  • Stimulentul se acordă în locul celui de 650 de lei, dacă părinții se întorc înaintea împlinirea vârstei de șase luni pentru copil sau vârsta de 2 ani sau 3 ani pentru copii cu dizabilități.
  • Stimulentul de 650 de lei se menține pentru părinții care revin în activitate până la împlinirea vârstei de 2 ani, de asemenea se aplică după împlinirea de către copil a vârstei de șase luni sau 1 an, în cazul copilului cu handicap, până la împlinirea de către copil a vârstei de 2 ani, sau de 3 ani în cazul copilului cu dizabilități.
  • Stimulent de inserție de 650 de lei și pentru părinții care se întorc la lucru în timpul perioadei de îngrijire a copilului cu dizabilități 3-7 ani.

Potrivit Ralucăi Turcan, “aceasta este o măsură activă, care încurajează întoarcerea la muncă. De asemenea, contribuie la creșterea veniturilor părinților, scade riscul deprofesionalizării și asigură o forță de muncă necesară în momentul de față la nivelul angajatorului.”

Citește și:

La Topraisar s-a deschis un adăpost gratuit pentru mamele singure și fetele însărcinate

Părinții nu vor mai primi cei 1.500 de lei pentru creșă și grădiniță

Tripleți născuți la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar