Mai vin și vești bune. La Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost aduși pe lune, seara trecută, tripleți anunțul a fost făcut de Asociația “Dăruiește Aripi”, pe pagina de Facebook. Este vorba despre doi băieței și o fetiță care s-au născut înainte de termen, la 32 de săptămâni

“Gândurile noastre merg la tripleții născuți aseară, la doar 32 de săptămâni. O familie din Constanța este acum copleșită de dragoste și îngrijorare.

Cei trei frățiori au fost imediat preluați de noua secție de Terapie Intensivă Nou-Născuți de la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. Pentru cei mici lupta abia acum începe.

Nu știm ce le rezervă viitorul dar știm că sunt îngrijiți în cele mai bune condiții și medicii de aici se vor folosi de tot profesionalismul lor pentru a le asigura un start bun în viață.

La mulți ani, puiuți!”, a scris Alina Pătrăhau, coordonatorul Asociației Dăruiește Aripi.

Nașterea s-a realizat prin operație cezariană. O echipă medicală complexă a contribuit la aducerea pe lume, în siguranță, a celor 3 bebeluși: Dr. Smocvin Dumitru (medic primar Obstetrică-Ginecologie), dr. Taifas Anna (medic rezident Obstetrică-Ginecologie), dr. Bănculescu Mihaela (medic primar Anestezie-Terapie Intensivă), dr. Franciuc Irina (medic primar Neonatologie), dr. Surdu Monica (medic primar Neonatologie) si Arnăutu Diana Sânziana (medic primar Neonatologie).

Cei trei nou născuți cu greutăți cuprinse între 1,800 și 1,900 kg vor rămâne internați în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul secției clinice Neonatologie.

Aceasta este prima naștere de tripleți, din anul 2012 încoace iar cei trei micuți sunt extrem de norocoși. Au parte acum de cele mai bune condiții, într-una dintre cele mai moderne secții ale Spitalului  Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța. Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală dispune de cele mai moderne dotări și echipamente din sud estul tarii. Acesta a fost dat în folosință la începutul anului 2021, după ce a trecut printr-un amplu proces de  reabilitare, cu sprijinul fundațiilor Vodafone România, Dăruiește Aripi și Asociației Inima Copiilor.

 

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar