Un șampon foarte cunoscut pentru bebeluși ar fi fost contaminat cu azbest

Companiei americane Johnson & Johnson i se aduc iar grave acuzaţii. Şamponul pentru bebeluşi a picat testele de calitate, la numai câteva luni de la lansarea anchetei asupra pudrei de talc pentru copii, produsă pentru a vedea dacă are în compoziţie azbest, care poate cauza cancer.

Autoritățile din India au anunțat că au găsit ingrediente dăunătoare în mostre prelevate din două loturi de șampon Johnson & Johnson pentru bebeluși. Ar fi vorba despre formaldehidă şi azbest, ambele considerate cancerigene, potrivit Digi24.ro și Reuters.

Rezultatele acestor teste făcute în India au fost respinse de producătorul american. Mai mult, compania Johnson & Johnson a anunțat de curând că la sfârșitul lunii februarie a reluat producția de pudră de talc, după ce testele făcute de autorități au constatat că nu conține azbest.

Produsul pe bază de pudră de talc este sursa unui proces lung în urma căruia compania a fost obligată să plătească daune în valoare de 4,69 miliarde de dolari. Însă compania a făcut contestații în toate procesele.

Cel mai recent proces a fost câștigat de o americancă. Jurații unei instanțe din California au decis că trebuie să primească o despăgubire în valoare de 29 de milioane de dolari.

În total, potrivit The Guardian, ar fi 11 procese legate de pudra de talc.

Reuters a publicat în luna decembrie 2018 un raport care ar arăta că Johnson&Johnson știa că talcul, atât în formă solidă, cât și pudră, conține uneori cantități mici de azbest.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.