Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Mulți părinți fac o greșeală uriașă atunci când își pun copiii în scaunul auto. Nu le dau jos hainele groase și reglează centurile peste gecile voluminoase ne avertizează promotor.ro.

Pe timp de iarnă, o greșeală comună îi pune în pericol pe cei mici atunci când sunt transportați cu mașina. Hainele groase de iarnă trebuie date jos înainte de a instala copilul în scoică sau în scaunul auto.

Este o recomandare a producătorilor de sisteme de siguranță pentru transportul copiilor în mașină. Dar care este motivul?

Cu geaca groasă pe el, copilul nu va fi fixat corespunzător. Centurile vor fi strânse pe dimensiunile căpătate de copilul îmbrăcat gros, adică insuficient pentru a-i asigura susținerea necesară. În cazul unui accident, geaca se va comprima, iar centurile vor aluneca de pe umeri.

Mai mult, capul și gâtul sunt împinse în față de gulerul și gluga voluminoase, ceea ce sporește riscul unei accidentări a coloanei vertebrale, chiar și în cazul unei simple frâne mai puternice.

Cum poți testa dacă centurile sunt suficient de strânse?

Când îți instalezi copilul în scaunul auto, iar acesta poartă o geacă groasă sau un combinezon de iarnă, marchează cu o cretă poziția maximă a cordonului de fixare, în partea îndreptată spre spătarul banchetei mașinii (în cazul transportului rear-facing).

Ulterior, încearcă același lucru punând copilul în scaun fără geacă. Vei vedea o diferență de cel puțin 3 centimetri între fixarea cu și fără geacă groasă.