Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declart marți, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că va face în această după amiază o vizită la Şantierul Damen Mangalia.

Adunarea Generală a Acţionarilor a anunţat că 228 de posturi vor fi restructurate la Şantierul Damen Mangalia, și au precizat că, dacă va putea, statul își va acorda sprijinul, așa cum a făcut și în alte zone din ţară unde au existat probleme de acest fel.

„Merg la Damen cu două obiective, să le înţeleg exact problemele şi acolo unde statul poate să sprijine, da, să sprijinim. Am sprijinit şi în Valea Jiului, am sprijinit şi în alte zone ale ţării unde au apărut probleme generate de un parcurs economic pe care anumiţi angajatori l-au avut”, a precizat la conferința de presă Raluca Turcan.

În plus, Ministrul Muncii a precizat și tipurile de sprijin pe care statul le poate acorda.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„Există mai multe tipuri de sprijin, dacă oamenii intră în şomaj, atunci evident plătim şomajul tehnic, inclusiv veniturile de completare, dacă sunt disponibilizări colective. De asemenea, da, pe partea de reconversie profesională, statul şi noi putem interveni la modul cel mai serios”, a punctat Raluca Turcan.

Damen a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, restructurarea a 228 de posturi de la Şantierul Naval Mangalia, precizând că angajaţii disponibilizaţi vor primi până la nouă salarii compensatorii.

“Reorganizarea activităţii este consecinţa directă a faptului că Damen trebuie să se adapteze la situaţia economică din sectoarele maritime mondiale. Din cauza scăderii cererii din sectoarele offshore şi a concurenţei crescute a şantierelor navale care sunt susţinute de stat în Asia, activităţile de construcţie şi reparaţie navală au scăzut dramatic în 2020. Acest efect a fost exacerbat de impactul pandemiei Covid-19. Ca atare, noile comenzi de construcţii navale din Europa au scăzut cu 64% în tonaj anul trecut comparativ cu 2019 (în termeni valorici: 40% în scădere)”, a transmis ministrul.

Vezi și:

Se fac restructurări la DAMEN Mangalia. Angajații disponibilizați vor primi până la 9 salarii compensatorii

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar