Publicitate
dezvoltator imobiliar apartamente de vanzare constanta solid house
Partidul Național Liberal Constanța propune, pe lista pentru Senat, specialiști foarte bine pregătiți în domeniile lor, care se vor duce în Parlament cu lecțiile gata făcute. Știu deja care sunt proiectele pe care le vor propune și știu ce trebuie să facă pentru a fi transformate în legi benefice pentru noi toți.

Pe primele două locuri, eligibile, se află Septimiu Bourceanu și George Niculescu.

Publicitate
brands war Constanta noiembrie 2020 reduceri imbracaminte incaltaminte

Septimiu Bourceanu, prim vicepreședintele PNL Constanța, este pe primul loc pe lista pentru Senat la alegerile parlamentare din decembrie. A fost cel mai tânăr director de spital din România (a condus Sanatoriul Balnear Techirghiol la numai 27 de ani). A fost și consilier al ministrului Sănătății, iar în prezent conduce Complex Balnear si de Recuperare CAA Corpore Sano.

Proiectele lui Septimiu Bourceanu

Cele mai importante proiecte pentru care candidează sunt îmbunătățirea legislației în sănătate și repornirea, la nivelul național, a programului de analize medicale gratuite pentru toată populația, aplicat în anii 2005 – 2006.

„Îmi doresc un cadru legislativ adaptat la realitatea din teritoriu. Îmi doresc să transpunem realitatea de la firul ierbii în cadrul legislativ, astfel încât să ajute sistemul medical. Îmi mai doresc, de asemenea, să aduc o serie de amendamente la câteva articole legea privind reforma în domeniul sănătății, astfel încât să putem asigura o finanțare mai bună a sistemului medical. Trebuie introdus un capitol nou, care se referă la pandemii și epidemii, naționale, regionale și locale. Experiența din ultimele luni cere așa ceva. Trebuie armonizate lucrurile și reduse discrepanțele dintre sistemul public și privat din punctul de vedere al legislației, astfel încât accesul pacientului la serviciile medicale să fie mult mai facil. Sunt foarte multe lucruri care pot fi amendate și îmbunătățite. Legea 95 este o lege relativ tânără, din 2006, însă, de atunci până acum, s-au întâmplat foarte multe lucruri, iar eu cred în această amendare pozitivă a legislației. De exemplu, trebuie introdus un capitol nou, care se referă la pandemii și epidemii, naționale, regionale și locale.”, spune Bourceanu.

În ceea ce privește programul de analize, a explicat care sunt avantajele acestuia.

„Este foarte important pentru că rezultatul lor oferă o statistică foarte importantă, o bază de date reală, pe care ministerul o poate folosi pentru a crea programe naționale de sănătate. În plus, și acest lucru este foarte important, vom ști și care este perspectiva, deci vom ști câte fonduri să direcționăm și unde. În același timp, aceste date o să ne dea posibilitatea să aflăm de ce resurse umane avem nevoie în următoarea perioadă, în următoarele două decenii. Având toate aceste date, vom ști și ce investiții trebuie să facem în infrastructură, dar și cum va evolua cazuistica în România pe diferite boli. Și, la fel de important, vom putea crea programe pentru a ne menține medicii acasă, în România, și, de ce nu, pentru a-i convinge pe o parte din cei care au plecat peste hotare să se întoarcă.”, spune Septimiu Bourceanu.

George Niculescu, despre investițiile istorice din județ

George Niculescu este unul dintre cei mai buni experți în domeniul energiei pe care îi are județul Constanța. După ce a muncit numai în mediul privat, a fost numit, anul trecut, prefect al județului Constanța, iar acum candidează din partea Partidului Național Liberal pentru un post de senator. Este pe poziția a doua pe listă, un loc eligibil. George Niculescu a fost prefect al județului Constanța în perioada decembrie 2019 – octombrie 2020. Este absolvent al Facultății de Drept, profilul Științe Juridice, din cadrul Universității Ovidius din Constanța. Are un master în Antreprenoriat și Administrarea Afacerilor în Domeniul Energiei, la Academia de Studii Economice din București. Este auditor intern pentru sisteme de management al energiei conform ISO 500001:2001, dar și manager pentru sisteme de management al energiei ISO 50001, certificat de TUV Thuringen Germania prin Academia de Studii Economice București.

Acesta spune că județul Constanța este extrem de atractiv pentru investitorii din domeniul energiei, valoarea investițiilor din domeniu urmând a atinge multe miliarde de euro.

„Vorbim despre investiții istorice în județul Constanța, în domeniul producerii energiei. Evident, va trebui să creștem capacitatea de transport a energiei. Tot sistemul energetic din sistemul Constanța va avea nevoie de investiții pentru că, pe de o parte, vom produce foarte multă energie electrică, iar partea mai industrializată a economiei se află în vest, și, în aceste condiții, capacitatea de transport trebuie întărită. Nu este suficient să producem mai multă energie, dacă nu poate fi livrată acolo unde ai consum. De obicei, transportul pe distanțe mari înseamnă pierderi, care sunt înregistrate de companiile naționale de transport. Sunt lucruri care se pot îmbunătăți”, spune George Niculescu.

Liberalul vrea să amendeze și Legea Energiei astfel încât consumatorii să beneficieze de prețuri mai mici și investitorii să creeze noi locuri de muncă.

„În 2018, consilier județean fiind, am reușit, cu ajutorul deputaților PNL din Comisia de Industrie și Servicii, să introduc un amendament la Legea Energiei, prin care producătorii de energie din surse regenerabile cu capacitate instalată de până la 3 megawați capacitate instalată, au fost exceptați de la tranzacțiile pe bursa de specialitate. La acel moment, erau 272 de producători care, odată cu promulgarea legii, au putut să-și tranzacționeze marfa lor, energia electrică, într-un mod în care nu mai presupunea intervenția unei societăți de stat pentru a forma prețul. Pur și simplu, acesta era format din cerere și ofertă și de înțelegerea între cele două părți, așa cum este firesc.”, spune George Niculescu. Viitorul parlamentar constănțean excepția ar trebui să îi vizeze și pe cei care au o capacitate instalată mai mare, de circa 10 megawați. „Pentru producătorii mici, acest lucru înseamnă, pe de altă parte, posibilitatea de investiții, care se traduc în crearea de locuri de muncă, de noi societăți care să furnizeze alt tip de servicii, dar și de dezvoltare a unei industrii în acest domeniu.”, punctează liberalul.

Dana Dina, o viziune amplă asupra actului economic

Dana Dina este una dintre doamnele pe care Partidul Național Liberal Constanța le-a promovat în politică și în care atât de multă încredere, încât i-a oferit locul trei pe lista pentru Senatul României, la alegerile din 6 decembrie. Este mamă, femeie de afaceri, soție, constănțeancă.

„Voi fi în primul rând reprezentanta intereselor, nevoilor, viselor și așteptărilor tuturor fetelor și femeilor, femei în devenire, femei mame, femei casnice, femei angajat, femeia pensionar, femeia antreprenor. Vreau ca ele sa găsească în mine un sprijin. Dacă până acum poate nu se găseau reprezentate politic, să știe că va exista cineva care va gândi mereu proiecte în care ele vor fi o prioritate. Mai mult, pentru că la rândul meu sunt antreprenor și pentru că am o amplă viziune asupra actului economic, vreau să mă pun în slujba mediului de afaceri constănțean, să particip activ cu idei și soluții, acum poate mai mult ca altădată, pentru că acest sector care susține atât de mult din economie este foarte greu încercat. Voi deveni interfața fiecărui antreprenor, vom găsi soluții pentru fiecare domeniu astfel încât să depășim cu bine momentul greu în care ne aflăm și să revenim la normalul de dinainte.”, declară Dana Dina.

Lista completă a PNL Constanța pentru Senat este următoare:

1. Septimiu Bourceanu

2. George Niculescu

3. Dana Dina

4. Mariana Mitra

5. Alexandru Bobe

6. Bogdan Drugă

7. Marius Ion Sponoche.

Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

Executat de SC Sfinx Union SRL ; portal: www.ziarulamprenta.ro

Cod Mandatar Financiar: 11200025

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar