(Foto) Cum vrea să transforme Mircea Titus Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța, cartierul Poarta 6

Mircea Titus Dobre, candidatul Pro România la Primăria Constanța, a prezentat astăzi cel de-al doilea proiect pregătit pentru candidatura sa.

Este vorba de un proiect ce vizeaza cartierul Poarta 6. “Constanța e a constănțenilor, iar pentru a reda orașul locuitorilor lui este nevoie și de o reorganizare a străzilor, a pasajelor, a spațiilor verzi. Pornind de la realitatea din teren, noi, echipa PRO România, am identificat problemele care-i deranjează pe constănțeni și am găsit soluții, pentru rezolvarea eficientă a acestora”.

“Trotuarele nu mai sunt trotuare. În cartierul Poarta 6 aveam 70.000 mp de spațiu verde în anii ’90, iar acum au dispărut hectare întregi”, a subliniat Mircea Dobre.

“De exemplu, propunem o serie de proiecte pentru Cartier Poarta 6, care să le redea locuitorilor confortul. Așa cum Constanța este și trebuie să fie a constănțenilor, trotuarele sunt și trebuie să fie ale pietonilor, însă acum sunt ocupate de mașini care împiedică circulația pietonală. Pentru această problemă – care deranjează pe toată lumea – am identificat soluții de construire a locurilor de parcare.

“O altă problemă, în același cartier, pornită din aceeași lipsă de viziune de până acum, privind sistematizarea, a fost distrugerea spațiilor verzi din apropierea blocurilor de locuințe, pentru a improviza parcări. În plus, legatura rutieră și pietonală a cartierului Poarta 6 cu restul orașului se face printr-o singură zonă,locuitorii fiind nevoiți să ocolească foarte mult. Și mai grav este faptul că locuitorii cartierului sunt nevoiți să traverseze zona de cale ferată, pentru a scurta traseul către restul orașului, punându-și astfel viața în pericol”, mai spune Dobre.

Iată ce proiect de sistematizare a acestui cartier propune Pro România:
  • Realizarea de parcări supraetajate, în primă fază 3 Parcări (însumând 316 locuri de parcare);
  • Realizarea unui pasaj menit să conecteze în condiții de siguranță cartierul Poarta 6 cu restul orașului;
  • Resistematizarea aleilor carosabile și pietonale care nu satisfac acumcondițiile minime de circulație în interiorul cartierului;
  • Amenajarea unor locuri de parcare în proximitatea blocurilor de locuințe;
  • Refacerea spațiilor verzi distruse de locurile de parcare improvizate;
  • Redarea trotuarelor circulației pietonale;
Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar