Ion Mihai Pacepa, fostul consilier personal pe probleme de Securitate al dictatorului Nicolae Ceaușescu, a murit de COVID-19 în Statele Unite, a anunțat Ronald J. Rychlak, un publicist și avocat american, într-un editorial pentru publicația The Epoch Times. În 1978, acesta cerea azil politic în Occident, iar regimul comunist îl condamna, în absență, la moarte.

Ion Mihai Pacepa, generalul de Securitate care a fugit din țară în 1978, a murit din cauza COVID-19. Avea 92 de ani și locuia în SUA.

Informația a fost confirmată pentru Digi24 de Ronald Rychlak, profesor la Universitatea din Mississippi și prieten al lui Pacepa. Cei doi au scris împreună cartea „Dezinformarea”.

Rychlak a spus că a fost sunat ieri de văduva lu Pacepa, care trăiește în SUA și care i-a spus că fostul general de Securitate a murit, după ce a fost internat în spital cu COVID-19.

Pacepa a reușit să fugă în SUA, cu ajutorul CIA, în 1978, în timp ce se afla în Germania. A colaborat acolo cu serviciile americane de informații pentru a combate dictatura lui Nicolae Ceaușescu.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar