Președintele României, Klaus Iohannis, a oferit astăzi un punct de vedere legat de legile securității, care se află în dezbatere în această perioadă. Klaus Iohannis a declarat că este o greșeală faptul că proiectele de lege au apărut în spațiul public și se va ocupa personal ca varianta finală să fie corectă: „Cineva, și știm cine, a considerat că este bine să le dea pe surse. Este o eroare majoră. Mă voi îngriji personal ca acolo unde draftul nu a avut o formă adecvată să fie corectată”, a declarat președintele Iohannis, potrivit hotnews.ro.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai susținut că noile prevederi legislative nu au rolul de a încălca drepturile cetățenilor sau de a restaura vechea Securitate: „Nu-și dorește nimeni o restaurație a vechii Securități sau o încălcare a drepturilor cetățenilor. Aceasta este o interpretare eronată”.

Printre prevederile pe care le presupune noua legislație a securității naționale se numără dreptul Serviciului Român de Informații de a-și crea propriile firme, precum și eliminarea Parlamentului din procesul de demitere a directorului SRI, decizia urmând să aparțină în totalitate Președintelui. De asemenea, persoanele fizice și instituțiile publice vor avea obligația de a oferi sprijin SRI în vederea îndeplinirii atribuțiilor sale.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar