Prefecții și subprefecții USR PLUS au fost destituiți din funcție în ședința de Guvern de astăzi. Este vorba despre 14 prefecți, inclusiv cel al Capitalei, precum și 28 de subprefecți. Printre aceștia se numără și Mihai Vîlcu, subprefectul județului Constanța.

Hotărârea a fost introdusă pe ordinea de zi suplimentară.

“Am emis actele pentru demiteri de prefecți și subprefecți. Nu vom numi prefecți noi, ci se vor prelua atribuții. În acest moment nu facem alte numiri. Au fost implicați subprefecții în campanii și știu despre ce este vorba în activitate”, a declarat Florin Cîțu.

Mihai Vîlcu: “Toată perioada petrecută in această funcție a fost un real câștig pentru dezvoltarea mea personală” 

Mihai Vîlcu, fostul subprefect al județului Constanța a avut parte de un mandat destul de scurt, fiind numit în funcție la începutul lunii martie. Vîlcu este președintele USR Ghindărești și a candidat la alegerile locale desfășurate anul trecut pentru fotoliul de primar al comunei Ghindărești.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“Am văzut multe probleme pe care le au cele două servici publice pe care le-am avut in subordine – pașapoarte și permise – două servicii în care sistemul este greu de stârnit și mișcat. Timpul petrecut in aceasta funcție a fost scurt, găsisem niște lucruri bune de schimbat împreună cu colegii mei din teritoriu. Am colaborat bine cu colegii din alte județe. Ne pusesem de acord cu mai multe lucruri pe care le puteam schimba. Timpul nu ne-a permis.
Le las în lucru, dacă cineva mă va întreba despre ele dacă cineva vrea să le continue, sper să reușească, îi voi ajuta.
A fost o perioadă nouă pentru mine, mai mult interesantă decât grea. Nu eram obișnuit cu aparatul de stat, mi-a luat o perioadă să înțeleg mai bine cum funcționează lucrurile.
Aceste două servicii publice comunitare funcționează de la sine, dar mai pot fi ajutate să funcționează și mai bine cu o aplecare mai pragmatică către cetățean. Toți colegii pe care i-am avut în subordine sunt devotați și muncesc.Cei de la înmatriculări au un deficit de efectiv.
Toată perioada petrecută in această funcție a fost un real câștig pentru dezvoltarea mea personală”, ne-a declarat Mihai Vîlcu.
Update:
Mihal Vîlcu, subprefectul județului Constanța, a fost eliberat din funcție. Decizia a fost publicată joi, 9 septembrie 2021, în Monitorul Oficial. Ordinul a fost semnat de premierul Florin Cîțu.
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar