Guvernul a adoptat, joi seara, proiectul de desființare a Secției pentru Investigare Infracțiunilor din Justiție (SIIJ). Controversatul proiect este trimis Parlamentului pentru adoptare. Procurorii au supravegheat aproape 3.000 de magistrați din România și au cerut în jur de 6.000 de măsuri de supraveghere.

“Propunerea de desființare a SIIJ a fost adoptată astăzi de Guvern și va merge în Parlament.

Desființarea SIIJ este un gest de normalitate, pentru că SIIJ este un eșec. O astfel de structură nu își are locul într-o democrație a Uniunii Europene.

Dincolo de interesele ascunse în spatele înființării sau menținerii acestei structuri, dincolo de discuțiile purtate cu patos, pe ton apăsat, rămân faptele obiective: SIIJ este eșec.

În definitiv, justiția nu este despre magistrați, ci este în primul rând despre oameni. De aceea în perioada următoare trebuie să concentrăm discuția pe calitatea actului de justiție. Justiția e un serviciu public, nu mai este o zeiță. Ea trebuie să coboare cu picioarele pe pământ printre muritori și să rezolve ceea ce poate și trebuie să rezolve”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion, astăzi.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar