Nu mare a fost mirarea unora când luni după amiază, în cadrul vizitei europarlamentarului Rareș Bogdan la Constanța, care și-a manifestat susținerea publică a candidatului PNL la Primăria Constanța, Vergil Chițac, l-am observat, printre susținătorii acestuia, chiar umăr la umăr în cadrul vizitei în zona pensinsulară a Constanței a lui Ovidiu Cupșa, directorul CERONAV. “Din momentul de față contează fiecare vot, mobilizarea fiecărui om. Este un semnal pozitiv pentru toți”, ne-a spus Ovidiu Cupșa.

Lider de campanie locală în 2008 și doritor să fie candidat în 2012, Ovidiu Cupșa și-ar dori să intre în cursa pentru Primărie și în 2020 din partea PNL la Primăria Constanța, însă a acceptat cu demnitate decizia organizației de la malul mării aceea de a-l desemna pe Vergil Chițac la Primăria Constanța și chiar, după cum s-a văzut, îl susține activ pe acesta în cursa pentru obținerea acestei poziții.

Mă bucur pentru desemnarea lui Mihai Lupu, un vechi liberal, un om cu serioasă experiență publică și administrativă și sunt convins că, alături de primarii liberali și președinții organizațiilor locale, are capacitatea de a câștiga Consiliul Județean.
De asemenea, sper că Vergil Chițac va confirma scorul bun din sondajele partidului și PNL va câștiga Primăria Constanța
“, spunea Cupșa într-o postare pe pagina de Facebook la începutul lunii martie 2020, după desemnarea lui Chițac la Primăria Constanța.

Iată că și atitudinea acestuia față de cele transmise în urmă cu câteva luni, este una de susținere. Așadar fapte, nu doar vorbe: “Până la urmă a fost o competiție internă. Eu sunt convins că și dacă eram eu candidat la primărie, domnul Chițac m-ar fi susținut din interiorul partidului. Din moment ce de 31 de ani susțin PNL-ul nu aș fi avut cum să renunț acum. Nu a existat niciodată o altă variantă decât aceea de a susține PNL-ul și candidații partidului. În măsura în care putem să maximizăm scorul, o facem. Este vorba despre membrii vechi de partid, a rețelelor noastre electorale. Pe aceia i-am făcut să înțeleagă că aceasta este șansa PNL-ului pentru a câștiga Primăria Constanța. Marea lor majoritate erau oameni care înțeleg ce se întâmplă pe scena politică, sunt oameni de dreapta, liberali vechi. Toți au achiesat poziției”, a spus Cupșa.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Cupșa a avut traiectorii și ascendente și descendente în PNL Constanța.

Din altă perspectivă, cea profesională, Cupșa a demonstrat celor din conducerea partidului în anii trecuți în care nu era agreat, fie prin investițiile atrase la CERONAV-ul pe care îl conduce, fie prin recunoașteri și prestații internaționale. În acest fel tot timpul a căzut în picioarefiind, practic, imposibil de scos din orice calcul liberal.

Dovadă că și în contextul politic al anului 2020, Cupșa este alături de Vergil Chițac în cursa pentru Primăria Constanța.

“Am avut întotdeauna o relație foarte bună cu domnul Chițac prin prisma profesiei noastre. Am cooperat împreună, am avut protocoale de colaborare între cele două instituții. Orice atitudine de non combat care lasă loc la orice măruntă interpretare că nu ești 100% dedicat cauzei de a câștiga Primăria Constanța și cu Vergil Chițac e păguboasă în economia votului. Din momentul de față contează fiecare vot, mobilizarea fiecărui om. Este un semnal pozitiv pentru toți. Fiecare om care poate să țină în mână o armă trebuie mobilizat.”, a mai spus Cupșa.

Citește și:

România deține pentru prima dată, prin directorul CERONAV, Ovidiu Cupșa, o funcție de demnitar în cadrul Organizației Maritime Internaționale 

Numele directorului CERONAV, Ovidiu Cupșa, intră în cercetarea PNL pentru desemnarea candidatului la Primăria Constanța

Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV, asigură președinția UE la Organizația Maritimă Internațională (IMO)

Ce beneficii va aduce Constanței noul campus al CERONAV. Așa va arăta!

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar