George Simion - AUR
George Simion - AUR
George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) a fost citat la audieri de Direcția Generală Anticorupție, scrie Fanatik.ro.

În cursul zilei de 1 septembrie 2023, Direcția Generală Anticorupție a transmis precizări privind citarea unei persoane care are calitatea de președinte al unui partid politic, fiind vorba despre George Simion, președintele AUR.

„Persoana în cauză are calitatea de martor, urmând a fi audiată cu privire la aspecte sesizate chiar de către aceasta.

Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție desfășoară activitatea procedurală în cauză în baza ordonanței de delegare emisă de către unitatea de parchet competentă”, a transmis Direcția Generală Anticorupție.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, președintele AURGeorge Simion a publicat pe pagina sa oficială de Facebook citația pe care a primit-o de la DGA:

„Am primit această citație de la DGA. Nu pot să nu observ cum foarte multe instituții au fost mobilizate în ultimele zile ca să încerce să ne blocheze.

DUMNEZEU ESTE MARE!”, a scris președintele AUR pe pagina oficială de Facebook.

Conform citației este vorba despre „cauza privind art. 297 alin. 1 din Codul penal”, respectiv: „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice”, conform Codului Penal.

Citație George Simion
Citație George Simion

Foto: Facebook George Simion / Facebook George Simion

OBSERVAȚII:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

George Simion, interdicție de a intra pe teritoriul Ucrainei  

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.