Întrebat la finalul ședinței de Consiliu Local de astăzi, dacă va semna petiția “Fără Penali în funcțiile publice”, primarul PSD al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a declarat că nu o va face, argumentându-și decizia. 

“Mi se pare un mod politicianist. Nu mi se pare un demers de substanță, nu vreau să insult, din contră, să-și facă campania. Nu au avut niciun fel de problemă pe raza municipiului Constanța să-și strângă semnături cum vor și unde vor. Nu cred că este ceva de substanță. În al doilea rând, pentru că în ultima vreme sunt înconjurat de avocați, i-am întrebat care ar fi finalitatea unui asemenea demers. Printre avocații mei, era și un bun constituționalist care mi-a spus că este neconstitțională îngrădirea unui drept, atâta vreme cât este un drept fundamental pe care Constituția îl respectă. Este rolul specialiștilor dacă un astfel de demers este constituțional”, spune primarul Constanței.

Până la acest moment, la nivel național, petiția “Fără Penali în funcții publice” a fost semnată de 453.970 de persoane, iar termenul limită pentru strângerea a minim 500.000 de semnături expiră peste 19 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.