Liderii PSD s-au întâlnit astăzi pentru a discuta situaţia disidenţilor din partid, iar excluderile erau inevitabile, după cum avertizau apropiaţii lui Liviu Dragnea înainte de ședință. Și, într-adevăr, primele „victime” au fost Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița, și Marian Neacșu, secretar general al PSD și lider PSD Ialomița.

Comitetul Executiv al PSD a votat, luni, cu 53 de voturi „pentru” şi nouă „împotrivă” excluderea din partid a lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu.

În apărarea celor doi a vorbit în CEx fostul premier Mihai Tudose.

Paul Stănescu a scăpat, însă, de această măsură a excluderii din partid, dar ar urma să fie remaniat din guvern, potrivit informațiilor Digi24. El își va pierde funcția de vicepremier și pe cea de ministru al dezvoltării regionale și ar putea fi înlocuit de Nicolae Bădălău ca vicepremier și de Lia Olguța Vasilescu la Dezvoltare. Culmea e că Nicolae Bădălău, unul dintre inițiatorii scrisorii care îi contestau autoritatea lui Liviu Dragnea în septembrie, a ajuns acum în grațiile liderului de partid.

“O execuție publică”

Neacșu și Țuțuianu au anunţat că vor contesta decizia. Adrian Ţuţuianu a declarat că aceasta este o greşeală majoră, în timp ce Marian Neacşu a spus că i se pare o „execuție publică”.

Marian Neacşu a spus că nu au primit nicio explicaţie pentru excludere, iar Adrian Ţuţuianu a remarcat faptul că excluderea are loc la exact 20 de ani de la momentul intrării sale în PSD.

„Bineînţeles că vom face contestaţie, pentru că este o execuţie publică fără niciun sens, nu ni s-au adus niciun fel de acuzaţii, afirmaţii fără niciun fel de temei. Am devenit, pe nepusă masă, şi trădătorii partidului, şi oameni care negociau pe ascuns cu altcineva. E interesant cum am ajuns să trec dintr-o extremă în alta”, a declarat Marian Neacşu.

La rândul său, Adrian Ţuţuianu a spus că este „un moment dificil”, dar pe care-l anticipa.  „Cred că este o greşeală majoră şi cred că decizia de astăzi nu face altceva decât să arate că, în PSD, este sancţionat delictul de opinie. Eu m-am exprimat în cadrul partidului cu ceea ce am avut de reproşat şi conducerii partidului, şi Guvernului. (…) Cred că PSD se îndreptă într-o direcţie greşită şi mai cred că un vot nu înseamnă că cei care au pierdut, cum suntem noi, nu au dreptate. Rămâne ca timpul să arate dacă noi am avut dreptate sau cei care au votat excluderea noastră”, a afirmat Adrian Ţuţuianu, la finalul şedinţei CEx.

Sursa: www.digi24.ro

Foto: Inquam Photos / George Călin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.