Tănase Stamule (PNL), decanul Facultății de Administrarea Afacerilor din cadrul ASE, îl critică dur pe ministrul de finanțe, social-democratul Adrian Câciu, pe care îl consideră responsabil pentru gaura din bugetul României. Acesta susține că este prima dată în istoria României când bugetul național a fost construit pe o mare minciună.

„A început să apară în spațiul public gaura din bugetul României. În primele luni un fleac de 9 mld. de lei.

Aceasta gaură, pentru prima dată în istorie, nu vine de la ANAF, acolo chiar au crescut încasările. Ea vine din modul total inconștient în care s-a construit bugetul României în 2023.

Ministrul de Finanțe, ignorând total avertismentele ANAF, Consiliului Fiscal, etc a inclus in veniturile pe 2023 TVA și accize pentru combustibili, gaze și curent la nivelul 2022. Toate veniturile extraordinare cauzate de criza energetică din 2022 și care nu se vor mai repeta, au fost incluse și în bugetul din 2023.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Așteptarea bugetară este ca OMV să platească taxe pentru un preț de 10 lei la motorină, când la pompă e 6,5 lei sau ca Romgaz și Hidroelectrica să plătească TVA la prețul de anul trecut, deși prețurile au fost plafonate. Toți se uită la direcția de mari contribuabili din ANAF și spun ca nu s-a încasat acolo. Realitatea este că nu vom încasa niciodată acei bani din motive obiective.

De ce a făcut Ministrul de Finanțe asta? Ca să fericească pe toată lumea care a cerut bani la buget!

Este prima dată în istoria României când bugetul național este construit pe așa o mare minciună. Doar pe zona de venituri supraestimate, gaura bugetară prognozată astăzi este de 25 de miliarde de lei pentru 2023”, afirmă într-o postare pe pagina sa de socializare, Tănase Stamule.

Reamintim că președintele ANAF, Lucian Heiuș, a demisionat luni din funcție. Acesta nu a spus care sunt motivele demisiei, dar spune că este mulțumit că ANAF a reușit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR și toate obiectivele asumate prin programul de guvernare.

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.