Premieră în România. Un primar vrea să renunțe la pensia specială, instituită de PSD prin Codul Administrativ. Este vorba despre Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni.

„Am avut discuții pe marginea Codului administrativ votat în Parlament, sunt și elemente negative cu care eu , personal, nu sunt de acord și cred că sunt îndreptățit să spun lucrul acesta din două motive: în primul rând, pe lângă calitatea de președinte al PMP Maramureș sunt și primarul oreșului Ulmeni și mi se pare moral, corect și normal ca în societatea românească să nu existe mai multe categorii de pensionari , cei cu privilegii și pensii speciale , cum sunt parlamentarii și mai nou se dorește ca și primarii , viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii Județene și totodată cei foarte mulți pensionari care trăiesc cu pensii sub 100 lei pe lună.

În al doilea rând în ceea ce privește anumite discriminări sau privilegii , spun discriminări în sens forțat, deși poate pare un gest populist , în momentul când va hotări Curtea, vis-a-vis de lege, dacă este sau nu constitițională, eu personal mă voi duce să dau o declarație notarială în nume propriu că nu vreau să beneficiez de o pensie specială și voi trimite această declarație Casei Naționale de Pensii .

Nu știu dacă este legal, nu știu dacă este suficient dar până când în Parlament nu se va reveni la o stare de normalitate, până când toată populația României va avea pensii bazată pe contributivitate, eu voi face acest gest.”, a menționat Lucian Morar, primarul orașului Ulmeni, conform JurnalMM.ro.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.