O valiză cu informații esențiale din interiorul corporației Tel Drum a fost găsit în zona rurală din Teleorman, de către un localnic, chiar pe proprietatea lui, scrie RISE Project. Procurorii DNA n-ar fi avut acces la această valiză atunci când au percheziționat fizic și informatic sediul firmei, anul trecut.

Localnicul a intrat în contact cu o sursă RISE Project din județ.

Potrivit sursei citate, în valiză s-ar afla:

– Un hard negru în care a fost salvat tot conținutul de 63,39 GB din computerul unui om-cheie de la Tel Drum, precum mii de facturi, contracte, bilanțuri, devize, procuri, acte constitutive de firme-fantomă, extrase de cont etc., dar și mii de imagini foto/video de la evenimentele companiei, cu personajele grupării și standardul lor de viață, documente, selfie-uri, capturi de ecran cu discuții.

– O tabletă Samsung P1000 Galaxy Tab din 2010 care i-a aparținut directorului general Tel Drum, Petre Pitiș. Aceasta conține, de exemplu, peste 1.000 de fotografii din excursii exotice cu anturajul, întâmplări din firmă și momente de familie, dar și o agenda cu 980 de numere de telefon strânse în ultimii ani: “Băsescu”, “Hrebe”, “Dăncilă”, “Bănicioiu”, “Pieleanu” sau … “L I V I U”.

– Un stick de memorie cu informații de lucru ale unei șefe de gestiune din Tel Drum.

– Peste o mie de hârtii, precum copii de pe documente personale ale familiei Dragnea sau planurile detaliate ale unei proprietăți-mamut din Alexandria.

Facturi pentru necesități private, achitate de Tel Drum, evidențe contabile paralele structurate pe grup, registre de vânătoare pentru domeniile controlate de corporație, documentele firmelor-satelit care scot bani din Tel Drum, tranzacții cu furnizori, cereri de oferte, corespondențe tipărite, desfășurătoare bancare ale mai multor companii, bilete de avion, pliante din excursii, rezervări, chitanțe de hotel sau notițe scrise de mână cu cheltuieli urgente și socoteli.”

Sursa: RISE Project

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.