Defibrilator Miss Baker
Defibrilator Miss Baker
Un defibrilator automat cu asistență RCP va putea fi folosit, începând de săptămâna viitoare, la Constanța. Cofetăria Miss Baker a reușit ca, în urma unei acțiuni derulate într-un singur week-end (toate încasările au fost direcționate către achiziționarea defibrilatorului), să strânga sumele necesare cumpărării dispozitivului medical.

Acesta poate fi folosit și de publicul larg deoarece este foarte ușor de folosit, spun reprezentanții unității. “Este important ca un oraș mare să aibă cât mai multe defibrilatoare, deoarece acestea pot salva vieți în cazul unui stop cardiac. Stopul cardiac este o situație de urgență care poate apărea la orice moment, și poate avea consecințe severe dacă nu este tratată în timp util. În primele minute după un stop cardiac, șansa de supraviețuire scade rapid dacă nu se administrează tratamentul adecvat. Defibrilatorul automat cu asistență RCP este un dispozitiv care poate detecta automat ritmul cardiac al pacientului și poate administra un șoc electric, numit defibrilare, dacă este necesar. Aceasta poate fi singura metodă eficientă de a salva o viață în cazul unui stop cardiac”.

Cofetăria din Constanța a cumpărat defibrilatorul, iar acesta va fi montat pe peretele exterior al cofetăriei și pus în funcțiune, urmând să fie disponibil atât pentru personalul medical de urgență, cât și pentru publicul larg care dorește să-l utilizeze în caz de nevoie. Ulterior el va fi înscris în listele naționale dedicate echipamentelor de acest gen (112, HelpMe etc.) pentru a putea fi identificat rapid în caz de urgență.

Inițiativa a fost realizată în urma recomandărilor și a consultațiilor avute cu specialiștii/salvatorii din cadrul Fundației pentru SMURD.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sursa foto: Facebook

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.