MedLife anunţă că a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană a coronavirusului în România, fiind vorba despre probe provenite de la pacient din Bucureşti şi de la unul din Piteşti. Totodată, au fost găsite încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică.

„În urma analizării unui nou lot de 93 de probe în cadrul studiului de secvenţiere a genomului virusului SARS-CoV-2, divizia de cercetare a Grupului MedLife a identificat primele două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană de pe teritoriul României. Una dintre probe provine de la un pacient din Bucureşti, iar cealaltă este a unei persoane din Piteşti”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de MedLife.

Totodată, specialiştii MedLife au identificat în această etapă a studiului încă 72 de cazuri de infectare cu tulpina britanică B.1.1.7, ceea ce înseamnă o prevalenţă de 77% pe lotul analizat. Potrivit raportului, cazurile de infectare cu tulpina britanică provin din Bucureşti – 61 de pacienţi, din Constanţa – 4 pacienţi, din Dâmboviţa – 2 pacienţi şi câte un pacient din Prahova, Ilfov, Galaţi, Cluj şi Teleorman.

Cele 93 de probe analizate în acest lot au fost prelevate în mod aleatoriu, în perioada 20-24 februarie, de la pacienţi infectaţi şi confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2 în urma testării RT-PCT, probele fiind furnizate de Direcţiile de Sănătate Publică.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!