Directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Cristina Schipor, a adus astăzi noi precizări cu privire la deschiderea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța a fost redeschis parțial, cu spitalizare de zi – 10 paturi – la finalul lunii mai, după mai bine de șapte luni în care activitatea unității sanitare a fost suspendată, în urma incendiului izbucnit la secția ATI.

De asemenea, la acel moment au fost deschise și laboratorul și farmacia.

La o lună distanță de acel moment se așteaptă, de la o zi la alta redeschiderea unității spitalicești însă, de teamă că nu se vor putea ține de promisiune, autoritățile locale nu mai înaintează niciun termen la acest moment.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Astăzi, directorul Direcției de Sănătate Publică Constanța, Cristina Schipor, a făcut câteva precizări în legătură cu acest subiect devenit deja unul tabu pentru administrație:

„Ne dorim să nu fim puși în postura de a ne trimite pacienții în județele limitrofe. Drept urmare, avem promisiunea că ne vor invita (n.r. Primăria Constanța) săptămâna viitoare, marți – miercuri, să vizionăm în vederea autorizării parterul clădirii și cu promisiunea că foarte repede se va termina etajul 1 și 2, cel mai probabil în prima săptămâna din luna iulie”.

Până când declarațiile se vor concretiza în fapte, evaluarea pacienților pentru spitalizarea de zi se face tot la Spitalul de Boli Infecțioase.

„Pentru copii avem câteva paturi la Spitalul ISIS, am obținut acolo spațiu. Pentru cazurile ce nu necesită intervenție imediată în ATI, îi vom direcționa către Tulcea și Călărași, am discutat cu directorii de acolo și ne vor susține”, a mai spus directorul DSP Constanța.

Citește și:

Se fac ANGAJĂRI la Spitalul de Boli infecțioase Constanța

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.