Cercetătorii americani lucrează la un spray nazal împotriva COVID-19

Cercetători de la Universitatea din Pennsylvania (nord-estul SUA) încearcă, împreună cu compania Regeneron Pharmaceuticals, să dezvolte un spray nazal care să protejeze de COVID-19, scrie AFP.

Ideea este bazată pe principiul terapiei genice introducând prin nas și gât material genetic în anumite celule care că răspuns să producă anticorpi puternici pentru a împiedică contaminarea cu noul coronavirus.

“Avantajul acestei abordări este că nu trebuie să aveți un sistem imunitar competent pentru a fi eficientă”, a declarat profesorul James Wilson, responsabil de proiect pentru Universitatea din Pennsylvania.

În prezent testată pe animale, metodă ar putea proteja împotriva noului coronavirus circa șase luni pentru o singură doză, este de părere omul de știință, și se înscrie că în completarea viitoarelor vaccinuri.

Pionier la terapiei genice, James Wilson a fost contactat în februarie de guvernul american pentru a ști dacă laboratorul sau poate utiliza împotriva COVID-19 această tehnologie în plină expansiune.

Echipa să nu a putut progresa decât după ce Regeneron Pharmaceuticals a dezvoltat un tratament novator bazat pe un cocteil de anticorpi de sinteză.

Administrația Americană pentru Medicamente (FDA) a emis recent o autorizație de utilizare de urgență pentru terapia cu anticorpi anti-COVID-19 a companiei Regeneron Pharmaceuticals, un tratament experimental administrat președintelui american Donald Trump.

Cercetătorii speră că spray-ul va obligă celulele nazale atinse să producă anticorpi ai Regeneron și să blocheze astfel orice contaminare cu SARS-CoV-2 pe căile respiratorii.

Pe de altă parte, efectele secundare ar putea fi mai mici decât în cazul vaccinurilor pe punctul de a fi aprobate.
Universitatea din Pennsylvania și Regeneron Pharmaceuticals prevăd să încheie testele până în ianuarie înainte de a solicită FDA undă verde pentru testele pe om.

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar