Cine NU ar trebui să consume pâine: Iată ce spune nutriționistul
Sănătate
Pâinea este unul dintre alimentele la care majoritatea oamenilor nu poate renunța, însă potrivit nutriționistului Marina Apletaeva, consumul acesteia nu este de dorit în cazul anumitor boli, scrie Exuquis.ro.
Medicul explică astfel că se recomandă excluderea pâinii de secară în cazul bolilor gastro-intestinale, iar pâine de grâu în cazul diabetului. Specialistul mai subliniază că persoanele active din punct de vedere fizic, care nu au contraindicații, își pot permite să consume până la trei felii de pâine pe zi.
„În prezența unor boli cronice legate de tulburări ale sistemului digestiv și endocrin, pâinea trebuie consumată cu mare atenție”, explică expertul.
„În unele cazuri, este mai bine să refuzați produsul, deoarece utilizarea sa poate contribui la apariția complicațiilor și a exacerbărilor”, adaugă nutriționistul.
De asemenea, medicul a atras atenția și asupra faptului că pâinea integrală este permisă pentru aproape toată lumea, însă, problema în acest caz este că pâinile integrale adevărate, bine coapte, sunt rare.
Dacă pâinea este într-adevăr integrală, poate fi inculsă chiar și în dieta persoanelor supraponderale sau diabetice.
„Grâul conține fibre alimentare solubile și stimulează motilitatea tractului gastro-intestinal”, amintește nutriționistul, potrivit actualno.com, potrivit Exquis.ro.
Sursa: www.exquis.ro
Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)
Citește și: