Medicament
Medicament
De sâmbătă intră în vigoare o directivă europeană care le impune farmaciștilor să nu mai elibereze pacienților medicamente la bucată, ci doar o cutie întreagă.

Uniunea Europeană impune reguli noi pentru farmacii. Noua directivă europeană are ca scop să controleze strict sursa medicamentelor şi să le identifice repede pe cele falsificate, prin intermediul unui sistem de verificare impus de Uniunea Europeană tuturor statelor membre. Acest nou regulament va avea şi efecte adverse în România, deoarece mulţi bolnavi fără posibilitate financiară nu îşi vor mai putea cumpăra doar o pastilă sau două, cum se întâmplă în aceste momente.

De asemenea, sistemul Naţional de Verificare a Medicamentelor (SNMV) devine operaţional în România din 9 februarie, oferind pacienţilor şi tuturor celor care fac parte din lanţul de producţie şi aprovizionare acces sigur la medicamente care nu sunt falsificate, în condiţiile în care falsificarea medicamentelor reprezintă o problemă majoră la nivelul Uniunii Europene. Potrivit Comisiei Europene, doar în perioada 2013 – 2017 au fost raportate 400 de incidente de falsificare. Dan Zaharescu, preşedinte al Organizaţiei de Serializare a Medicamentelor (OSRM), a explicat joi, într-o conferinţă de presă, că fiecare cutie de medicamente eliberată în ţările UE va fi verificată din acest punct de vedere la momentul eliberării către pacient.
Serializarea vizează medicamente care se eliberează în baza unei prescripţii medicale cât şi un medicament fără prescripţie, a cărui substanţă activă este omeprazolul.
Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.