Infectarea cu varianta Omicron a coronavirusului poate avea simptome diverse, printre care și unele la nivelul pielii, potrivit cercetătorilor britanici.

Aceștia au identificat la pacienți şase simptome care nu trebuie ignorate.

  • Pielea palidă sau albastră – este semnalul că nivelul de oxigen din sânge este scăzut, iar infecţia cu Omicron este prezentă în corp. Medicii citați de The Sun au catalogat acest semn ca fiind unul ”de urgenţă”, recomandând persoanelor care îl obervă să consulte un specialist. Acest simptom este asociat şi cu dificultăţi de respiraţie, oboseală acută şi presiune ridicată la nivelul pieptului.
  • Urticaria – în urma infectării cu varianta Omicron, la nivelul pielii poate apărea o erupţie cutantă sau sub formă de umflături, însoţite de o senzaţie accentuată de mâncărime.
  • Senzația de arsură – al treilea simptom se asemeană foarte mult cu o erupţie cutanată care apare cel mai frecvent pe coate, genunchi sau pe mâini, iar zonele respectiv par că ”ard”. Medicii englezi spun că cel mai des acest simptom a apărut cu precădere la copii.
  • ”Covidu-ul cu picioare” – este un simptom care se manifestă la nivelul degetelor picioarelor, acestea devenind roşii, inflamate, putând fi însoțit și de erupţii cutanate. În cazuri rare, acest simptom a apărut şi la degetele de la mâini care pot fi roşii sau violet. Aceasta afecţiune poate dura câteva săptămâni sau chiar luni.
  • Acesta a fost un simptom-cheie şi pentru varianta Alpha a Covid-19.
  • Buze reci / crăpate – în acest caz, li se recomandă persoanelor să nu confunde acest simptom cu o simplă răceală
  • Eczeme – apar, cel mai adesea, pe gât sau pe piept. Și în acest caz, specaliștii recomandă pacienților să ceară ajutorul medicilor, potrivit observatornews.ro.

Citește și:

Ce simptome au pacienții cu varianta Omicron de coronavirus

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un nou medicament anti-Covid, eficient și împotriva Omicron, a fost aprobat în UE

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar