Peste 50 de elevi și cadre didactice din județul Constanța sunt infectați cu COVID-19, pacienții fiind internați în unități medicale.

“Din rețeaua școală avem 53 de persoane și avem 21 de cadre didactice și personal auxiliar, elevi sunt 27, studenți 2 și elevi preșcolari 2. Cei pozitivi sunt internați. Și avem și copii internați de la Centrul Orizont”, a declarat Cristina Schipor, directorul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat pe data de 29 septembrie, în unanimitate trecerea din scenariul 2, în scenariul 3, până pe data de 12 octombrie, pentru următoarele unități de învățământ:

Școala Gimnazială nr. 37 Constanța, unde au fost confirmate 4 cazuri COVID-19 (trei în rândul cadrelor didactice și un elev),

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Liceul Teoretic Murfatlar, unde au fost confirmate 5 cazuri COVID-19 în rândul elevilor,

Școala Gimnazială „Gala Galaction” Mangalia (o clasă I), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor,

Liceul Teoretic „Decebal” Constanța (o clasă a IX-a), unde a fost confirmat un caz COVID-19 în rândul elevilor.

Aceeași măsură se va aplica, dar până pe 09 octombrie a.c., pentru Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian (o clasă a VI-a), în urma confirmării unui caz COVID-19 în rândul elevilor.

De asemenea, s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 2, până pe data de 12 octombrie a.c., în cazul următoarelor: Școala Gimnazială nr. 1 Fântânele, Grădinița cu Program Normal Fântânele, Școala Gimnazială nr. 1 Limanu, Școala Gimnazială nr. 2 2 Mai, Grădinița cu Program Normal Limanu și Grădinița cu Program Normal „Frații Grimm” 2 Mai. Măsura a fost luată ca urmare a ratei incidenței cumulate între 1-3/1.000 locuitori.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar