Un turist chinez care a murit în Franţa după ce s-a infectat cu coronavirusul care afectează China este prima victimă din afara Asiei a noii maladii, transmite BBC.com.

Victima este un bărbat în vârstă de 80 de ani din provincia Hubei, China, potrivit ministrului francez al Sănătăţii, Agnes Buzyn. Chinezul a ajuns în Franţa pe 16 ianuarie şi a fost plasat în carantină, pe 25 ianuarie, la un spital din Paris. Fiica bătrânului a fost şi ea infectată, dar starea sa de sănătate este bună şi se recuperează.

Doar trei decese au fost raportate anterior în afara Chinei – în Hong Kong, Filipine şi în Japonia, iar bilanţul total depăşeşte 1.500 de morţi, cu cele mai multe decese în provincia Hubei, unde infecţia a apărut pentru prima dată.

Cele mai noi informaţii arată că 2.641 de oameni au fost confirmaţi ca fiind infectaţi, ridicând totalul pacienţilor din China la 66.492.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Franţa a anunţat anterior care are 11 cazuri confirmate de infecţie cu coronavirus, cunoscut oficial sub denumirea Covid-19.

Şase dintre aceşti pacienţi sunt în continuare internaţi.

Citește și:

Un român care a îngrijit, în Germania, o familie infectată cu coronavirus, întors în țară, prezintă simptomele infecției

Propunere din partea unui grup de cercetători români pentru un vaccin împotriva coronavirusului

Aplicaţia prin care poţi urmări live nivelul de răspândire al coronavirusului din China

Ipoteză șocantă: coronavirusul Wuhan creat în laborator și folosit ca armă biologică

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.