Epidemie
Epidemie
Organizația Mondială a Sănătății estimează că epidemia de Covid-19 este pe punctul de a deveni o amenințare asemănătoare gripei de sezon și speră ca anul acesta să coboare nivelul alertei maxime cu privire la virus, relatează AFP, citat de HotNews.

„Cred că vom ajunge într-un punct în care să considerăm covid-19 la fel cum considerăm gripa de sezon, adică o ameninţare la adresa sănătăţii, un virus care va continua să ucidă, dar un virus care nu ne perturbă societatea sau sistemul spitalicesc”, a explicat șeful Programelor de Urgență ale OMS, Michael Ryan, în cadrul unei conferinţe.

De asemenea, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, a declarat că este „foarte mulţumit să constate că, pentru prima oară, numărul săptămânal de morţi semnalate în ultimele patru săptămâni a fost mai mic decât cel înregistrat atunci când am folosit cuvântul «pandemie» pentru prima oară, acum trei ani”, scrie HotNews.

Totodată, el a subliniat că „azi ne aflăm într-o poziție mult mai bună, decât în orice alt moment al pandemei.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

De asemenea, directorul general al OMS își exprimă „încrederea”  în faptul că, OMS ar putea scădea nivelul maxim de alertă anul acesta.

Sursa: www.hotnews.ro

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.