Crește capacitatea de testare. Al doilea echipament Real Time PCR, în dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța

Cel de-al doilea echipament Real Time PCR primit în urma unei donații, a fost livrat la începutul acestei săptămâni. Aparatul a fost instalat iar personalul care lucrează în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, a fost deja instruit.

La fel ca și primul echipament primit, și acesta dispune de un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice) și de un aparat Real Time PCR  ( acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).

Cele două echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Unul provine din Coreea de Sud și a fost livrat în luna aprilie. Tot atunci a fost înființat Laboratorul de Biologie Moleculară. Cel de-al doilea echipament a fost fabricat în SUA și a fost livrat zilele trecute. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

“Le mulțumim sponsorilor care au făcut posibilă această achiziție. Testările efectuate atât în rândul personalului, cât și în rândul pacienților, au crescut gradul de siguranță pentru toți cei care trec pragul Spitalului Clinic Județean de Urgență  “Sf. Apostol Andrei” Constanța”, transmit reprezentanții SCJU.

Citește și:

Spitalul Judeţean Constanţa va avea laborator de biologie moleculară. Aici vor fi lucrate teste PCR pentru depistarea coronavirusului

Orice persoană care lucrează într-un spital COVID va beneficia de stimulentul de 2500 de lei

Pub
SolidHouse – Dezvoltator Imobiliar