Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, a anunţat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că, din data de 2 august, copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani vor putea fi vaccinați cu vaccin Moderna.

În această perioadă se optimizează platforma naţională de programare care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc să se vaccineze: “Pe data de 23 iulie Agenţia Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicaţiei de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12 – 17 ani. Ca atare din 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru această grupă de vârstă. Procedurile şi modalităţile de vaccinare sunt similare cu populaţia de peste 18 ani. Practic, schema de vaccinare este nemodificată constă în două doze administrate la interval de 28 de zile”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

Pentru vaccinarea acestei grupe de vârste este nevoie de acordul părinţilor sau al tutorelui legal. Vaccinarea va avea loc în centre unde există vaccin de la Moderna şi în cabinetele medicilor de familie.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

În condițiile în care nu se cunosc exact reacțiile adverse ale acestor vaccinuri, rămâne de văzut ce succes va avea această campanie la nivelul țării noastre și câți părinți vor fi de acord să își vaccineze copiii.

 

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar