Antibiotice
Antibiotice
Asociația Sănătatea Națională de Medicina Familiei/Medicina Generală avertizează că nu este recomandată folosirea de antibiotice în virozele care nu sunt complicate.

Schemele de tratament trebuie adaptate fiecărui pacient în parte, în funcţie de vârstă, tipul de viroză, comorbiditățile pe care le are pacientul. Totodată, menționează că nu există scheme de tratament universal valabile.

„Prin urmare, recomandăm populaţiei generale să solicite consult medical, să evite automedicația, să conştientizeze faptul că, în cazul virozelor, nu este necesară administrarea de antibiotic, iar eliberarea medicaţiei antivirale se face în baza unei prescripţii medicale. Nu în ultimul rând, este important ca abordarea terapeutică să cuprindă substanţele active necesare în doza corectă, indiferent de denumirea unui produs sau a altuia”, se arată în comunicatul transmis de Asociația Sănătatea Națională de Medicina Familiei/Medicina Generală.

Astfel, respectarea acestor principii va avea ca rezultat vindecarea și recuperarea rapidă, cu evitarea complicațiilor virozelor din acest sezon.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Foto: Ilustrativ (www.pixabay.com)

Citește și:

Exportul unor antibiotice și antitermice pentru copii ar putea fi SUSPENDAT! Vezi care este motivul

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.