Alertă în Gorj după moartea băiatului de 4 ani, suspect de meningită. Alţi doi copii au fost internaţi, joi, la Spitalul municipal Motru, cu simptome asemănătoare. 

Managerul Spitalului municipal Motru, Alin Efrim, a declarat, potrivit Mediafax, că băiatul a fost adus la Urgenţe în noaptea de miercuri spre joi, cu febră şi insuficienţă respiratorie severă.

„Copilul avea febră, dureri de cap, pete pe corp, insuficienţă respiratorie severă. A intrat în stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare şi nu s-a reuşit resuscitarea. Este suspiciunea noastră, de meningită, ţinând cont de simptome şi de evoluţia rapidă a cazului. Au fost prezenţi doi medici de medicină de urgenţă, medic pediatru. A venit în stare gravă. A fost o evoluţie rapidă. Nici părinţii nu au ştiut, a avut simptome de seară, la noi a venit la trei noaptea. Am luat măsurile să prevenim şi prevenirea altor cazuri. Am anunţat DSP-ul care să facă verificări la grădiniţă, în oraş să facă o anchetă epidemiologică”, a precizat Alin Efrim, pentru Mediafax.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a întocmit, joi, un dosar penal pentru moarte suspectă, după decesul copilului, fiind solicitate explicaţii de la Spitalul Motru privind situaţia pacientului.

Publicitate
Energia Residence cartier rezidential apartamente de vanzare imobiliare Constanta dezvoltator imobiliar

„Este suspect de meningită. Nu prezenta urme de violenţă. Joi dimineaţa, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi de un reprezentat al spitalului cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgenţe, a fost adus, de către părinţi, un copil de patru ani, care prezenta pete violacee pe corp. La scurt timp, copilul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat. A fost transportat la SML pentru necropsie şi stabilirea cauzelor decesului”, a declarat, corespondentului Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Poliţia aşteaptă şi raportul medico-legal în urma necropsiei care este efectuată de Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Sursa: www.mediafax.ro

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.