După variola maimuței, o nouă boală îi pune în alertă pe specialiști. Este vorba despre gripa tomatelor, care a fost descoperită deocamdată în India.

Autoritățile sanitare din India sunt în stare de alertă după ce un virus cunoscut sub numele de „gripa tomatelor” a fost contactat de peste 80 de copii. Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale variolei maimuței.

„Pe măsură ce Centrul European de Control al Bolilor ne va furniza informații suplimentare legat de modul în care o posibilă infecție poate să afecteze Uniunea Europeană, vom lua și noi aceleași măsuri similare cu celelalte state ale Uniunii”, a declarat Alexandru Rafila.

Noul virus care stă la originea gripei tomatelor afectează, se pare, în principal copiii de cel mult 5 ani. Simptomele sunt asemănătoare variolei maimuței: erupții cutanate mari pe tot corpul, sub forma unor vezicule rotunde și roșii, extrem de dureroase și contagioase.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Deși variola maimuței a ajuns la granița cu România, în Ungaria, unde un bărbat de 38 de ani a fost depistat cu această boală, ministrul Alexandru Rafila afirmă că nu avem motive de îngrijorare.

Peste 250 de cazuri de variola maimuţei au fost confirmate în Spania şi Portugalia, iar alte 20 în Italia. În aceste condiții, România va primi 2.000 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței.

Foto: Unsplash

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar