Mai multe loturi de înghețată Mars – Bounty, Twix și Snickers – au fost retrase de pe piața din România din cauza oxidului de etilenă la niveluri mai mari decât cele permise de legislația UE, a anunțat Autoritatatea Națională Sanitar Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Reprezentanții ANSVSA spun că peste 100.000 de bucăți de înghețată au fost retrase deja de pe piața din România. Zeci de loturi sunt vizate de retragerea de pe piață, unele dintre acestea având ca dată de expirate chiar anul 2023.

Comisia Europeană a decis vineri seara că produsele care conțin un aditiv numit roșcovă (caruba) și contaminat cu oxid de etilenă, un pesticid cancerigen interzis în Europa, vor trebui retrase de pe piața europeană chiar dacă pesticidul nu este detectat, arată Hotnews.

„Dacă ați achiziționat unul sau mai multe dintre produsele impactate și doriți să solicitați rambursarea costului, vă rugăm să trimiteți poza ambalajului fiecărui produs, împreună cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și adresa dvs. poștală, la contactmars@mhmr.ro. Pentru validarea cererii dumneavoastră, vă rugăm ca în poza/pozele transmise să fie vizibile data valabilității și codul lotului pentru fiecare produs. Aceste informații sunt pe spatele ambalajului.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Dacă solicitați rambursarea pentru mai multe produse, vă rugăm să trimiteți si o poză cu toate ambalajele produselor”, le transmis producătorii celor care cumpărat produse din loturile respective. Cumpărătorii vor primi vouchere cu valoarea produselor achiziționate.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar