Medicul infecționist Cora Mitroi-Maxim: ”Aloooo…. Mor ai noștri în spitale pe capete….de covid, de noncovid și pe ei îi interesează de algoritmii politici!! Nu le e jenă obrazului?!”

Medicul infecționist din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Cora Mitroi-Maxim, a postat, seara trecută, pe pagina sa de socializare, o reacție la situația creată ieri după demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, trăgând un semnal de alarmă cu privire la starea gravă a sistemului de sănătate. 
Medicul evidențiază atenția autorităților către zona politică, în contextul în care sistemul sanitar este aproape de colaps. 

Blestemată nație mai suntem!

Într-una din cele mai negre perioade ale istoriei moderne, practic aflându-ne într-un război biologic, ăștia stau și se frăsuiesc pe la tv, prin conferințe de presă, ședințe și grupuri strategice…acum mai nou, care cui revine portofoliul MS…interimate s.a.m.d.

Că deh…tre’ să respectăm regulile politice…coaliția etc. Pe bune??!

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Aloooo…. Mor ai noștri în spitale pe capete….de covid, de noncovid, de nosocomiale, din lipsă de medicamente, din lipsă de aparatură, din lipsă de personal, unii în incendii, alții sufocați din cauză de așa zise unități mobile ATI…și pe ei îi interesează de algoritmii politici!! Nu le e jenă obrazului?!

Când? Oare când, vom vedea un spital public, nou, construit de la temelie? Cum au putut dnele acelea, că nici nu le știu numele, de la “Dăruiește aripi!” să facă, ce timp de treizeci de ani, niciun șoșoc politic nu a reușit?!

Întâmplător, cunosc tirul de la Babeș…e cel care a fost și în curtea Spitalului Județean Ploiești…o fi bun în condiții de calamități naturale, pe perioade scurte de timp dar nu pentru formele severe/critice de Covid… folosite și a la longue…

Îmi aduc aminte de colegii ATIști din Ploiești care cu greu reușeau să aleagă, care dintre pacienți să rămână în Tir…ba mai mult decât atât, au ieșit și public și au povestit în față televiziunilor, că sunt deficiențe majore… Dar i-a ascultat cineva?!

Nu a interesat pe nimeni, câtă vreme, ne-a mai crescut (chiar și artificial) numărul de paturi ATI! Ce mai contează că personalul care deservește Tirul e tot ăla din spital…adică un personal epuizat din toate punctele de vedere!

A ventila ARDSul din COVID este o artă! Și nu o spun eu, care nu sunt de specialitate…o spun cei care sunt în măsură…Oare chiar crede cineva, că în acele tiruri mobile se poate asigura la standarde europene, ventilația mecanică invazivă a formei critice de covid?! Mă întreb câte persoane publice, câte pile au fost tratate în tirurile acelea?

Am un feeling că 0…

Mi-am mai făcut cruce cu două mâini și când am văzut cum se evacua noaptea, “ca hoții”, Foișorul…Măi, suntem normali? Numai la noi se putea întâmpla așa ceva…când ar fi fost atât de simplu, să se fi sistat internările și în câteva zile, s-ar fi externat toți pacienții…dacă tot voiau să-l transforme în spital Covid.

Sper ca următorul ministru să știe să comunice mai bine, să aibă ceva discurs, să aibă cuvintele la el, ceva prestanță, zvâc, să înțeleagă sistemul dar mai ales, să facă naibii ceva, că e groasă treaba!

În caz contrar, suntem pierduți!”, se arată în postarea medicului constănțean.

Citește și:

Revolta medicului infecționist constănțean Corina Mitroi-Maxim în legătură cu situația sistemului medical românesc: “Ghinionul de a muri, ars, pe un pat de spital…”

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar