Ministrul Sănătăţii anunţă că lucrează la o procedură prin care pacienţii infectaţi, dar asimptomatici, vor putea fi carantinaţi în hoteluri sau în alte spaţii. 

Persoanele infectate cu noul coronavirus care nu au simptomele bolii vor putea fi carantinate într-un hotel în viitorul apropiat, nu vor mai fi tratați în spital.

Ministerul Sănătăţii anunţă că lucrează deja la o procedură în acest sens. Un medic infecţionist sau unul de familie ar putea monitoriza starea de sănătate a persoanei asimptomatice.

„Mâine (joi – n.r.) sperăm să avem o procedură şi să o validăm, încă nu e dat drumul, încă avem capacitate în spitale (…) Sunt variante, fie spitalele COVID să aibă extensie în spaţiile de carantină şi tot ei să facă monitorizarea, fie cu medicii de familie, sunt mai multe discuţii, dar deocamdată nu s-a decis”, a declarat dr. Nicolae Dragoş Garofil, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, explică modul în care această carantinare ar putea fi făcută.

„Formele uşoare şi medii merg până în 5.000 – 5.500. Sunt momente în care evaluăm fiecare caz în parte, şi în momentul în care fiecare unitate spitalicească decide că nu are niciun pericol de a fi trecut în acest tampon sau sub supraveghere înainte de a fi trecuţi la domiciliu, atunci vom face şi acest pas”, a spus Tătaru.

Medicul Rodica Tănăsescu afirmă că scopul acestei măsuri este de a limita răspândirea virusului.

„Scopul aproape cu certitudine al acestei măsuri nu este acela de a îngriji aceşti pacienţi, pentru că ei nu au semne de boală, ci, pe de o parte, pentru a monitoriza evoluţia lor, dar mai ales pentru a limita împrăştierea virusului, pentru că, dacă ar fi lăsaţi acasă, evident majoritatea ar fi în contact cu ceilalţi membri ai familiei care pot fi la risc”, spune medicul Rodica Tănăsescu.

Sursa: www.stiripesurse.ro

Citește și:

După 15 mai vom putea circula liber. Va fi obligatorie purtarea măștii. Plan pentru revenirea elevilor la școală

Crește numărul persoanelor infectate cu coronavirus la nivelul județului Constanța. Numărul cazurilor a ajuns la 213

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar