Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va primi o finanțare de 8 milioane lei pentru dotarea cu echipamente medicale moderne. Anunțul a fost făcut de Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aflată în vizită de lucru la Constanța, la invitația președintelui Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

“Spitalul Județean din Constanța are nevoie de investiții multiple, iar sprijinul pe care îl primim  din partea autorităților centrale ne demonstrează că prioritățile noastre sunt orientate corect. Fondurile aprobate pentru dotarea unității medicale cu echipamente de ultimă generație sunt deosebit de importante. Totodată, mulțumesc și pentru fondurile suplimentare alocate spitalului județean prin decontări ale Ministerului Sănătății. Acești bani vor fi utilizați pentru a finaliza  lucrările de renovare ale  Secției de Ginecologie, dar și pentru a demara procedurile de modernizare a Secției de Neurologie”, a declarat Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța.

S-a inaugurat Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie

Tot astăzi, în prezența Ministrului Sănătății, Sorina Pintea și a Ministrului Finanțelor Publice,  Eugen Orlando Teodorovici, a fost inaugurată Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie.

Această secție a fost modernizată prin Programul Operațional Regional 2007-2013, valoarea totală  a proiectului  fiind de aproximativ 7,9 milioane de lei.  Astfel, a fost  reabilitată și modernizată clădirea și au fost achiziționate echipamente medicale pentru fizioterapie și hidroterapie.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

“Astăzi  am inaugurat un obiectiv important din punct de vedere al terapiilor de recuperare. Această secție a fost gândită să devină una dintre cele mai performante din țară, iar aici, pacienții vor putea beneficia de tratamente la standarde europene cu echipamente de ultimă generație. Pe zi pot fi tratați 40 pacienți și anual preconizăm un total de 800 de persoane care vor beneficia de recuperare aici.” – a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Centrul Multifuncțional de la Năvodari va funcționa ca o secție externă a SCJU

Și Centrul de Sănătate Multifuncțional din orașul Năvodari a reprezentant un punct important în cadrul vizitei de lucru a delegației Guvernului României. Lucrările de reabilitare și modernizare sunt efectuate de Primăria Năvodari, dar, la finalizarea acestora imobilul va trece în administrarea Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

“Înființarea acestui centru sanitar multifuncțional este, în opinia mea, un proiect foarte important pentru județul Constanța. Noua unitate va funcționa ca o secție externă a Spitalului Județean, în regim de internare pe timp de zi, dar  va avea și o cameră de gardă care va funcționa permanent și va asigura asistența medicală pentru cazuri urgente minore. Lucrările sunt în grafic și estimez că acest centru o să fie sută la sută funcțional începând de anul viitor”, a precizat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Consiliul Judeţean Constanţa a alocat suma de aproximativ 1,6 milioane lei Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru dotarea centrului cu echipamente moderne.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.