Sir Chris Witty, medic-şef al Regatului Unit a susținut, într-o conferință pe teme de sănătate publică, la aniversarea a doi ani de la istorica declanșare a carantinei, că există o „mare probabilitate” ca o variantă de Covid, mai periculoasă decât Omicron să lovească în următorii doi ani.

Acesta susține că nu este exclusă instituirea de noi restricții. Medicul a spus că „mai avem cale lungă de făcut” din cauza virusului, care are un risc de deces comparabil cu gripa. Virusul „va produce noi surprize şi va fi cu noi tot restul vieții”, a completat acesta.

Alți experți au insistat, în mod repetat, că cele mai negre zile ale pandemiei sunt de domeniul trecutului, iar virusul va evolua în timp spre un patogen al răcelii, potrivit hotnews.ro.

Și profesoara Devi Singhar, expertă în sănătate publică la universitatea din Edinburgh, a susținut că nu crede în ideea că „virusul se va pierde prin fundal” prea curând.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sir Chris Witty a punctat că pericolul este controlat mai bine prin rata mare de imunizare și îmbunătățirea asistenței medicale de specialitate. „A existat o anumită reducere în timp a riscului adus de Covid. Dar există încă un risc semnificativ” a concluzionat el.

Sursă: www.hotnews.ro

Foto: Imagine cu caracter ilustrativ

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar