Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a publicat un nou set de recomandări, între care și purtarea măştilor de protecție acasă, în înteriorul locuinţor, atunci când sunt primiţi vizitatori, când nu poate fi respectată distanţarea fizică sau atunci când încăperile nu sunt aerisite corepunzător. 

Pentru a preveni infectările cu noul coronavirus, OMS are un nou ghid de recomandări publicat miercuri la Geneva.

Astfel, în zonele unde se constată o creştere a numărului de infectări cu noul coronavirus, masca ar trebui să fie purtată permanent în magazine, şcoli şi la locul de muncă, acolo unde ventilaţia adecvată lipseşte. Dacă nu pot păstra distanţarea fizică, de cel puţin un metru, cei aflaţi în interior, inclusiv copiii de peste 12 ani, trebuie să poarte mască. Aceasta poate fi şi non-medicală dacă ventilaţia este corespunzătoare.

Masca ar trebui purtată şi în exterior dacă distanţarea nu poate fi respectată. În spitale şi clinici masca trebuie să devină obligatorie iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomanda folosirea măştii N95 de către personalul medical.

Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

Citește și:

Masca de protecție devine obligatorie în Dumbrăveni unde s-a depășit incidența de 3 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar