Pacienții confirmați cu COVID 19 vor fi tratați, începând din această săptămână, și la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Palazu Mare. Până acum, Spitalul de Pneumoftiziologie trata doar suspecții, iar atunci când aceștia erau confirmați cu COVID-19 erau transferați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 380 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 319 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița). În acest moment, sunt 101 persoane internate, dintre care 89 din județul Constanța și 12 din Tulcea și Ialomița

Decizia privind tratarea pacienților și la Spitalul de Pneumoftiziologie a fost luată de Direcția de Sănătate Publică, după ce la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost ocupate peste o sută dintre cele 120 de locuri.

„Am fost anunțați de Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța că vom prelua și pacienți confirmați pozitiv pentru tratament, motiv pentru care am refăcut planul de organizare al spitalului, în sensul că un pavilion este destinat numai pacienților COVID, un pavilion este destinat pacienților suspecți de infectare cu virusul SARS CoV2 și un pavilion este destinat patologiei pulmonare non COVID“, a declarat şefa Secției Clinice de Pneumologie Aduți, dr. Elena Danteș.

Momentan, la unitatea sanitară din cartierul Palazu Mare vor fi tratate doar cazurile ușoare și medii. Pregătit să preia pacienți este și Spitalul Militar Mobil, amplasat pe stadionul Portul.

Citește și:

Pacienții COVID-19 asimptomatici sau simptomatici uşor vor sta în spital 10 zile

Aproape o mie de persoane din județul Constanța vor fi testate pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19

Acesta este primul tratament care reduce mortalitatea pacienților cu Covid-19

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar