Preşedinţii – directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa şi Constanţa au fost revocaţi din funcţii de preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adriana Cotel, în urma unor controale. La Dâmboviţa, s-a constatat că oamenii nu aveau acces în sediul CAS deşi instituţia trebuia să aibă program cu publicul, iar în Constanţa se făceau plăţi aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei.

Mandatele preşedinţilor – directori generali ai Caselor de Asigurări de Sănătate (CAS) Constanţa şi Dâmboviţa au fost revocate prin ordine ale preşedintelui CNAS, Adriana Cotel, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de CNAS.

În urma unui raport de evaluare a activităţii CAS Constanţa, prin care s-a constatat efectuarea de plăţi către angajatori de sume aferente concediilor medicale fără respectarea legislaţiei în vigoare, precum şi alte deficienţe în calcularea concediilor medicale, în detrimentul asiguraţilor, a fost decisă revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a lui Mirel George Cristescu.

Mandatul de preşedinte-director general a fost încredinţat cu delegare Luminiţei Nagy, care a ocupat până în prezent funcţia de director executiv, ca urmare a analizei obiective a rezultatelor evaluărilor performanţelor profesionale pe ultimii ani ale salariaţilor din cadrul CAS Constanţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.