Organizația Mondială a Sănătății (OMS) anunță că orașul – port Mariupol, complet distrus în urma invaziei Rusiei, se confruntă cu un posibil focar de holeră, din cauza lipsei apei și a calității acesteia.

Managerul de incidente al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Ucraina, dr. Dorit Nițana, a precizat că toate teritoriile ocupate, și mai ales Mariupol, sunt în pericol, potrivit antena3.ro

La Mariupol, ocupanții ruși au restabilit parțial alimentarea cu apă, însă, din cauza avariilor semnificative și frecvente ale conductelor, apa potabilă este amestecată cu scurgerile din canalizare.

„Primim informații de la organizații neguvernamentale că apa de canalizare este amestecată cu apa potabilă în Mariupol. Astfel se răspândesc multe boli, în special holera. Ne pregătim pentru asta, pregătim vaccinuri, cooperăm cu organizațiile non-guvernamentale care pot călători acolo și pot sprijini oamenii”, a menționat Nitzana.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un medic infecționist, președintele Grupului Național de Experți Tehnici pentru Imunoprofilaxie, Fyodor Lapiy, a spus că în timpul războiului din Ucraina există riscul unei creșteri a bolilor precum difteria și holera.

Cazuri de difterie au fost deja înregistrate în regiunea Ternopil.

Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!