SC Arimex Comexim 2000 SRL, societatea care asigură mesele zilnice ale pacienților internați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei“, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalul CFR din Constanţa, a pregătit de Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, dar și de 1 Decembrie un meniu special. 
S-a creat deja un obicei ca înaintea acestor sărbători mari din calendarul ortodox, conducerea societății să acorde o și mai mare atenție decât o face în fiecare zi meniului pacienților.
Vineri, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Andrei, pacienții se vor bucura de bucate alese.

La micul dejun, toţi pacienţii vor primi ceai Lipton cu lămâie, unt de masă, crenvurşti din piept de pui, omletă cu verdeaţă, Creamy Blue, caş proaspăt de vacă, brânză proaspătă de vaci, Del Delice, brânză topită, miere, gem de caise, iar la supliment – biscuiţi, lapte dulce şi iaurt natural.

Angajaţii societăţii Arimex Comexim 2000 SRL au pregătit pentru masa de prânz: ciorbă de purcel cu smântână, supă de pasăre cu găluşte, supă de dovlecei cu smântână, mâncare de mazăre cu pulpă de porc, file de crap la cuptor şi cartofi natur cu sos lămâie, piept de pui înăbuşit şi cartofi la cuptor cu rozmarin, ardei umplut cu carne şi smântână, ghiveci de legume dietetic cu friptură de pui la tavă, piure de cartofi cu brânză proaspătă de vaci, salată de castraveţi muraţi, salată de pepene roşu murat şi salată de gogonele cu conopidă. La desert, toată lumea va primi prăjituri, mere, mere coapte cu miere şi stafide, clementine şi banane.

Cina va fi şi ea compusă din preparate delicioase. Pacienţii vor fi serviţi cu: budincă de orez cu mere şi dovleac, pilaf sârbesc cu ficăţei de pui în sos ostropel, piept de pui la tavă cu sote de broccoli, cartofi şi morcovi, paste milaneze, ceai Lipton cu lămâie, iar la desert vor primi biscuiţi.

Un 1 Decembrie autentic românesc

De asemenea, Ziua de 1 Decembrie, cu o semnificație an de an aparte pentru români, va fi și pentru pacienții deserviți de SC Arimex Comexim SRL, una de festin culinar. Meniul este diferențiat pentru fiecare secție în parte, în funcție de afecțiunile celor internați în cele trei unități spitalicești.

Astfel, la micul dejun, pacienții vor servi ceai Lipton cu lămâie, unt de masă, crenvurști din piept de pui, cas proaspăt de vacă, crema de brânză, brânză proaspătă de vaci, brânză topită, miere de salcâm și gem de caise. Ca supliment aceștia vor primi biscuiți, lapte dulce, iaurt natural, budincă cu ciocolată și creamy blue. 

La prânz se va servi ciorbă țărănească de purcel, borș de crap lipovenesc, supă de peste grecească, supă de pui a la grec, tochitură dobrogeană cu mămăliguță, file de crap la cuptor cu sote de morcov, conopidă, cartofi și broccoli, piept de pui la cuptor cu legume gratinate, piept de pui înnăbușit și cartofi la cuptor cu rozmarin, cartofi la cuptor cu brânză proaspătă de vaci. Ca salată, aceștia vor servi salată de varză roșie și de gogonele. La desert se va servi prăjitură, mere, mere coapte cu miere și stafide, clementine și banane. 

În meniul de la cină se va regăsi friptură de pui la tavă cu piure de cartofi, mămăliguță cu brânză de vaci și smântână, file de crap la cuptor cu lămâie și mămăliguță, budincă de paște cu brânză de vaci și stafide și ceai Lipton cu lămâie.

“Tuturor pacienţilor internaţi le dorim însănătoşire grabnică şi îl rugăm pe bunul Dumnezeu să le tămăduiască sufletele şi trupurile, să le dăruiască pace sufletească, să le dea putere să învingă toate greutăţile zilelor ce vor urma. Rugăm pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care acum aproape 2000 de ani, pentru prima oara pe pământul ţării noastre, în Dobrogea şi la Gurile Dunării, a vestit Evanghelia lui Hristos, să fie veşnic rugător şi sprijinitor al nostru către Părintele din ceruri. Şi fiecare dintre noi, cu dragoste şi credinţă, să punem în această seară grâul la’ncolţit, nu numai la ferestre, ci şi în inimile noastre, spre a dobândi rodul cel bun. Să trăim astfel cu Hristos, să ajutăm la mântuirea noastră şi a celor din jur. În numele tuturor pacienţilor, mulţumim inimoaselor echipe Dobrogea SA, Selgros Cash & Carry, Unilever South Central Europe, Smithfield Prod SRL, Cristim Prod Com SRL şi Delaco Distribution SRL, pentru grija şi sprijinul permanent acordat“, a transmis Virgil Drăghici, administratorul SC Arimex Comexim 2000 SRL.

Citește și:

Meniu special de sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil oferit de Arimex Comexim 2000 pacienților din Constanța

O tradiție dusă în timp, peste ani și sărbători: Meniu special de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului pentru pacienții din spitalele constănțene

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.