Publicitate
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar
Spitalul de Boli Infectioase Constanţa funcţionează la capacitate maximă, în prezent fiind ocupate toate cele 120 de locuri disponibile, informează Prefectura Constanţa, într-un comunicat de presă. Numărul total de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, a ajuns la 2.791, în judeţul Constanţa. Până în prezent, 63 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 374 de persoane internate în spitalele din judeţ, iar 1.043 de persoane se află în carantină la domiciliu. „În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2“, precizează reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Totodată, un număr total de 231 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În rândul personalului medical, până în acest moment au fost confirmate 201 cazuri de infectare. Este vorba despre 58 de medici, 81 de asistenți medicali și 62 de cazuri din rândul personalului auxiliar.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 120 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 67 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 90 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 89 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 8 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 0 ocupate).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 259 de teste RT-PCR.

Citește și:

Un nou deces la Constanța din cauza infectării cu COVID-19 și 35 de cazuri noi în 24 de ore

Ce pacienți sunt internați la Spitalul Militar Mobil Constanța devenit operațional