Publicitate
Solid House apartamente si studiouri de vanzare Constanta
Antiviralul Favipiravir se va găsi în farmacii, iar românii se vor putea trata acasă pentru formele ușoare și medii ale SARS-Cov-2.

Favipiravirul, singurul antiviral cu efect dovedit în tratamentul Covid, se va găsi în farmacii, iar medicii de familie îl vor putea prescrie. Pentru a se evita însă golirea farmaciilor, autoritățile lucrează la un protocol de prescriere și la reguli de vânzare a medicamentului în farmacii. Reprezentanții Terapia Cluj, singurii importatori ai Favipiravirului, anunță că vor aduce 25.000 de cutii pentru următoarea lună, care ar trebui să fie suficiente la ritmul actual de infectări, scrie National.

„Până vom începe și noi să producem în țară Favipiravir, cam prin iunie-iulie, vom continua să-l importăm din Japonia. Mâine (n.r. – astăzi) vom avea pe stoc în jur de 25.000 de cutii și, în câteva zile, cât mai durează să apară protocolul de prescriere al Ministerului Sănătății, medicamentul va apărea în farmacii.

Ar fi de dorit ca oamenii să nu înceapă să-și facă stocuri și să își achiziționeze doar pe bază de rețetă de la medicul de familie. Introducerea acestui medicament în protocolul pentru medicii de familie are logică, pentru că bătălia se dă înainte de a ajunge în spital”, a declarat, pentru sursa citată, Dragoș Damian, directorul executiv al Terapia Cluj.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Sursa: www.bugetul.ro

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar