Medicul Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul sănătățîi, a afirmat duminică, 4 aprilie, că se constată o creștere a numărului de infecții cu SARS-CoV-2 la copii cu vârste mici, sub 10 ani.

Potrivit acesteia, printre copiii infectați sunt și copii cu boli cronice, care sunt “fragili” în față bolii provocate de noul coronavirus. Ea subliniază importantă măsurilor de protecție sanitară în școli și în activitățile în care sunt implicați copii.

“Practic o parte dintre acești copii sunt cu comorbidități, pot să sufere de boli cronice imunodeprimante care să îi facă fragili în față răspunsului la infecția COVID. O parte nu au astfel de comorbidități. Că grupe de vârstă, sunt grupele până în 10 ani afectate”, a afirmat medicul Andreea Moldovan duminică, într-o conferință de presă.

Această a subliniat importantă respectării măsurilor sanitare în desfășurarea activităților comune în care sunt implicați copii.

“Ceea ce am observat la această tulpină nouă, din Marea Britanie, este faptul că afectează mai mult vârstele mici, spre deosebire de tulpină inițială și faptul că se transmite mult mai ușor, astfel încât acele focare care cuprind o familie întreagă și nu doar anumiți membri ai familiei sunt mai mult decât reale.

Toate aceste activități școlare sau activități în comun ale copiilor trebuie să fie supravegheate cu maximă atenție și cu foarte mare grijă pentru că, în primul rând, reprezintă un risc și pentru copii dacă nu se respectă acele măsuri pe care noi le-am pus la punct și le-am pus la dispoziția colegilor din sistem, iar pe de altă parte să ne gândim că în spatele copiilor stau părinți, bunici, alte rude, deci clar este un moment de atenție din toate punctele de vedere”, a adăugat medicul.

Citește și:

Cozi imense de ambulanțe în fața spitalelor care tratează pacienții cu COVID-19. Ministrul Sănătății: “Nu, nu sunt parcări”

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar