Publicitate
Solid House apartamente si studiouri de vanzare Constanta
Camerele hiperbare vor putea fi folosite în recuperarea pacienţilor cu sechele pulmonare în urma infecţiei cu Covid 19, acest tratament fiind inclus în Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică şi reabilitare post-Covid publicat în Monitorul Oficial, potrivit news.ro.

Ordinul pentru aprobarea Protocolului de medicină fizică şi reabilitare post-Covid poate fi consultat AICI.

Protocolul a fost elaborat de prof.dr.Mihai Berteanu, preşedinte al Comisiei de specialitate medicină fizică şi de reabilitare a Ministerului Sănătăţii, conf.dr. Delia Cinteză, vicepreşedinte al Comisiei de specialitate, şi conf. dr Adrian Bighea, membru al acestei comisii.

“Oxigenoterapia hierbară este o formă de administrare a oxigenului. La fel cum oxigenul se poate adminstra normobar cu ajutorul ventilatoarelor sau pur şi simplu pe mască, la fel se poate administra şi cu ajutorul camerelor hiperbare. Beneficiile administrării oxigenului sub forma hiperbară este mare, deoarece acesta este la rândul lui un antiinflamator, practic înlocuieşte corticoterapia şi tocilizimabul, scăzând reacţia inflamatorie şi fără să modifice imunitatea, aşa cum face corticoterapia, scăzând interleukina 6 fără efectele adverse ale tocilizumabului. Este de preferat, mai ales că şi din punctul de vedere al raportului cost-eficienţă, cu preţul unei doze de tocilizumab (n.red. un medicament antiinflamator creat initial pentru tratarea artritei şi folosit în spitale în protocolul de tratament al pacienţilor cu Covid 19)  facem o săptămână de hiperbară.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Terapia hiperbară este o terapie scumpă, nesusţinută de casele de asigurări de sănătate, de aceea este o problemă în o aplica până la o remisie completă, până la o vindecare completă a pacienţilor, deoarece mulţi dintre pacienţi nu şi-au permis. Dintre cei care şi-au permis toată terapia, în proporţie de 100% au fost vindecaţi, fără sechele. Mai sunt, este adevărat, şi pacienţi care mai au mici sechele deoarece au făcut un număr limitat de şedinţe (n.red o şedinţă de oxigenoterapie hiperbară este în jur de 400 lei), în ideea că “sunt bine, îmi ajunge”, nu mai fac încă 5 şedinţe.

Decontarea şedinţelor de terapie hiperbară de către casele de asigurări ar veni în ajutorul pacienţilor cu posibilităţi limitate, pentru că este o terapie scumpă, dar acest lucru trebuie făcut pe norme şi protocoale, conform unei metodologii. În general, acolo unde există barocamere, ele sunt cosmetice, nu sunt indicate pentru a trata un pacient cu leziune pulmonară, din cauza riscurilor de pneumotorax pe care le pot induce, putem face mai mult rău decât bine”, a explicat medicul Bogdan Cristian Ion într-un interviu acordat News.ro.

Sursă foto: Facebook Clinica Nera

Pub
Zen Residence – Constanta, apartamente de 2 - 3 camere direct dezvoltator imobiliar