Zeci de persoane s-au prezentat astăzi la centrul de vaccinare amenajat în incinta Spitalului Militar amenajat pe stadionul Portul din Constanța, pentru a se vaccina. Simultan cu vârstnicii, la vaccinare se prezintă şi angajaţi din sistemul medical. 
Tuturor li se permite accesul în curtea spitalului de campanie numai pe bază de programare.

Unii dintre vârstnici au venit fără programare, susţinând că nu au reuşit să se programeze.
Din păcate, momentan, în municipiul Constanţa, funcţionează doar un singur centru de vaccinare, la spitalul modular, din cele 18 centre de vaccinare din județul Constanța și doar 5 sunt funcționale în prezent. De asemenea, Primăria Constanța a dat asigurări că până la finalul acestei săptămâni va fi funcțional și centrul de la Pavilionul Expozițional.
Astăzi, la centrul funcţional din Constanţa sunt programate, pentru vaccinare, 480 de persoane. Potrivit directorului DSP Constanţa, în prezent, se fac vaccinuri în 18 centre din întreg judeţul.
„Nu încurajăm venirea mai devreme”
Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că persoanele care vin la vaccinare anti-Covid că nu este încurajată venirea mai devreme.

„Pentru fiecare persoană sunt alocate 15 minute, în care se fac triajul medical și  vaccinarea, iar apoi persoana ajunge în sala de așteptare pentru monitorizare.

Nu încurajăm venirea mai devreme decât ora la care este făcută programarea pentru că suntem în pandemie, trebuie să reducem la minim pericolul de expunere.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

Un interval maxim de jumătate de oră în preajma orei la care suntem programați este rezonabil, cel mult jumătate de oră”, a spus  coordonatorul campaniei de vaccinare din România.

Citește și:

Mai mulți constănțeni, programați pentru vaccinare la o adresă GREȘITĂ

1.000 de doze de vaccin anti COVID-19 vor fi făcute zilnic în judeţul Constanța 

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!