Medicină
Medicină
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a declarat astăzi, la Palatul Victoria, că Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență adoptată în domeniul salarizării personalului medical.

„Au fost precizări legate de acordarea indemnizațiilor, sporurilor, personalului medical, atât medicilor care efectuează gărzi, în valoare de 500, până la 1.000 de lei. Am introdus o nouă categorie pe care nu trebuie în nici un fel să o marginalizăm, dimpotrivă, trebuie să o încurajăm să lucreze și să rămână sistemul de sănătate în România.

Se vor acorda indemnizații, la jumătate din valoarea pentru un medic specialist: între 250 și 500 de lei pentru efectuarea de gărzi de către tinerii rezidenți. Deci, tinerii medici vor beneficia și ei la rândul lor de această indemnizație”, a spus ministrul Sănătății.

Totodată, actul normativ prevede și acordarea de indemnizații de 500 de lei pentru asistenții medicali, moașe și alte categorii de personal.

Publicitate
Energia Residence apartamente de vanzare Constanta

„De asemenea, sunt precizări legate de acordarea acelor indemnizații pentru asistenții medicali, moașe și alte categorii de personal, în valoare de 500 de lei și a sporurilor pentru cei care efectuează ture.

Un lucru foarte important (…) renunțarea la includerea în plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizații care sunt acordate în acest moment, încât să nu mai existe niciun fel de impediment în acordarea lor”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Foto: Ilustrativ (www.pexels.com)

Citește și:

Modificări ale legislației. Cât vor câștiga în plus medicii de familie pentru fiecare pacient

Publicitate
The Laundry Box Servicii de spalare profesionala textile covoare livrare ridicare gratuite v1

Ne puteți urmări și pe Facebook, Twitter sau Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Introduceți aici numele dvs.